Zdrowe smażenie

Zdrowe smażenie

23 lipca 2015 Wyłączono przez major

Chyba nie ma takiej osoby, która nie przepadałaby za smażonymi potrawami. Mają one nieco inny, ciekawszy smak. Często niestety z nich rezygnujemy, bo chcemy wprowadzić do swojej kuchni zdrowe gotowanie. A w prosty sposób połączymy te dwie rzeczy. Wystarczy, że zamiast zwykłego oleju, użyjemy jego zdrowszego zamiennika. Świetnie sprawdzi się w tym przypadku np. olej kokosowy. Usmażymy na nim naprawdę wiele potraw. Mogą to być np. słodkie placuszki lub zwykłe naleśniki. Taki olej doda im nieco kokosowego aromatu. Dzięki temu nasze potrawy będą po prostu smaczniejsze. Pamiętajmy więc, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być pozbawione smaku i aromatu. Wystarczy zamienić pewne produkty w swojej kuchni. Dzięki temu będziemy mogli spokojnie smażyć ulubione potrawy i cieszyć się doskonałym zdrowiem.